Kvelden før avreise

1

26. august 2012 av ellisivreppen

I morgen er det endelig klart for avreise til årets turnering, Sjakk-OL i Istanbul. De norske lagene er pakket og klare og etter uker med intens trening er spillerne klare til å forsvare Norges ære. Når det i skrivende stund bøtter ned utenfor er det meget oppløftende å lese værmeldingen for Istanbul som spår gjennomsnittstemperatur på over 25 grader.

I åpen klasse er Russland favoritter som vanlig med snittrating på 2761 og Kramnik og Karjakin på topp, etterfulgt av Ukraina (Ivanchuk, Ponomariov), Ungarn (Leko, Almasi, Polgar), Azerbajan (Radjabov, Mamedyarov), Armenia (Aronian), Kina (Wang Hao), Israel (Gelfand) og England (Adams, Short). Toppspillerne Hikaru Nakamura og Fabiano Caruana deltar også og representerer henholdsvis USA og Italia.

I Kvinneklassen er Kina ratingfavoritter med Hou Yifan på førstebord og Zhao Xue og Ju Wnjun på de neste bordene. Men de kinesiske jentene må nok forberede seg på knalltøff konkurranse fra forrige OLs gullvinnere Russland med Kosintseva-søstrene, nybakte Europamester for kvinner Valentina Gunina, Alexandra Kosteniuk og Natalia Pogonina på laget. Tredje seedet er også sterke Georgia.

Vi kommer til å legge ut daglige runderapporter her på bloggen så raskt som mulig etter rundeslutt. Vi vil i hovedsak skrive om de norske lagene, men vil også rapportere om de andre lagene i turneringen, legge ut bilder etc. Følg med!

Reklamer

En tanke om “Kvelden før avreise

  1. Erik Lunder sier:

    Lykke til 🙂

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s