Ankomst Istanbul

Legg igjen en kommentar

28. august 2012 av ellisivreppen

Endelig er OL i gang! Med 158 deltakende land har årets OL satt deltakerrekord. Den norske troppen ankom Istanbul i går ettermiddag og er etter en god natts søvn klare for 1. runde.

I går var det Captains meeting etterfulgt av en flott åpningsseremoni. Etter fjorårets franske jukseskandale er arrangøren i år ekstra strenge. Mobiltelefoner til spillerne blir konfiskert dersom de medbringes til spillelokalet og blir en kaptein sett med en mobil under runden blir vedkommende kastet ut og mister kaptein-rollen. Det er i år også nytt forbud mot å stå bak spillerne på motstanderens lag under runden.
Ellers er reglementet som ved tidligere OL bortsett fra at det i år ikke er tillatt å ta remis før etter 30 trekk er utført.

Åpningsseremonien ble åpnet med den tyrkiske nasjonalsangen etterfulgt av tradisjonell tyrkisk sang og dans. I tillegg var det formell trekning av farger i begge klasser og taler av FIDE-president Kirsan Ilymzhinov, The minister of Youth and Sports, Suat kilic og den tyrkiske sjakkpresidenten Ali Nihat Yazici. FIDE-presidenten gledet seg selvsagt over det høye deltakerantallet og den tyrkiske sjakkpresidenten ønsket alle velkommen. Sportsministeren holdt talen på tyrkisk så det var dessverre ikke så mye vi forstod, bortsett fra noe som kunne høres ut som «terrorism» hvilket han gjentok urovekkende mange ganger.
Begge de norske lagene møter svakere lag i første runde og vi regner med en god norsk dag. Herrelaget møter Bermuda, et lag som er langt bedre kjent for å arrangere store fester under OL enn for godt sjakkspill. Damelaget møter Tyrkias 3. lag «Team Turkey 2023». Dette laget er et ungt lag som er del av en stor tyrkisk satsing framover.

Rapport fra 1. runde kommer så snart som mulig etter runden er ferdigspilt, men grunnet foreløpig veldig dårlig internettdekning kan det ta noe lengre tid.

De norske spillerne er klare for avreise

Tyrkisk dans på åpningsseremonien

De norske stjernene på rad og rekke

Reklamer

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s