Runderapport 4

Legg igjen en kommentar

1. september 2012 av ellisivreppen

Damene med sterk uavgjort mot Kroatia mens herrene ble knust av Tsjekkia

Det ble en sørgelig dag for det norske herrelaget. Med differanse på 200 ratingpoeng på hvert bord var Tsjekkia klare favoritter, men vi hadde allikevel håpet å skrape sammen noen poeng. Frode E sin motstander fikk tidlig fordel som gradvis økte. Frode kjempet tappert, men motstanderens overtak var ikke til å senke. Torbjørn spilte veldig godt og hadde best stilling store deler av partiet mot sterke David Navara (2691). Da Torbjørn fikk sjansen til å vinne kvalitet ble han litt for overivrig og stillingen ble sakte, men sikkert stadig bedre for Navara og Torbjørn måtte til slutt strekke fram labben. Andreas kom fint ut av åpningen og hadde for første gang i turneringen bedre tid enn motstanderen. Dette hjalp dessverre lite da Andreas gjorde en unøyaktighet som motstanderen straffet hardt. Torstein holdt ut lengst og hadde remissjanser, men også hans motstander ble dessverre for sterk. Herrene har nå fått i straff å ta 100 push ups og er klare for å slå tilbake i morgen!

Damene imponerte med uavgjort mot Kroatia. Torill stod best hele partiet, men overså dessverre vinsttrekket og partiet endte remis. Uansett et godt resultat mot en spiller med over 200 mer i rating. Silje spilte veldig godt og endte i sluttspill med to offiserer mot tårn. Silje hadde liten fordel, men også det endte i remis. Sheila ledet en stund med bonde, men klarte etter hvert ikke unngå å miste en og også her ble det remis. Ellens parti var likt jevnt over og remis var et naturlig utfall.

I åpen klasse er det fire lag som har vunnet alle kampene. Dette er ikke overraskende Ukraina, Ungarn, Armenia og Russland. I kvinneklassen er det kun Frankrike og Russland som har vunnet alle kampene. I 5.runde blir det med andre ord flere spennende oppgjør.

I morgen er siste runde før første fridag. Herrene møter Tajikistan og damene Peru.

Gårsdagen var tøff for herrene, men neste runde slår de tilbake! 

Azerbajan og Tyskland hadde vunnet alle kampene inntil de møtte hverandre i går og spilte uavgjort 2-2.

Det begynner å spisse seg i toppen. Her biter Akopian (Armenia) negler i gårsdagens spennende kamp mot Fillippinene som Armenia vant 2,5 – 1,5 

Mens de norske spillerne hadde problemer med å komme inn i spillelokalet første runde er det noen som har egen inngang. Men egen inngang hjelper Anish Giri lite da passet hans har forsvunnet i postgangen. Og da han opprinnelig har russisk pass er det ikke bare bare å få utstedt et nødpass. Resten av de nederlandske spillerne har derfor måttet spille alle kampene så langt og har gjort tidenes dårligste nederlandske OL-resultat. 

Neste OL er i Tromsø! En stor delegasjon fra Tromsø observerer årets OL. Den godt besøkte OL-standen er veldig populær.

Reklamer

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s