Runderapport 9

Legg igjen en kommentar

7. september 2012 av ellisivreppen

Endelig en god norsk dag!

Det var tydeligvis pinlige avisoppslag som skulle til for å få fart på de norske brikkene. Herrene vant 3-1 mot Estland og damene vant 2,5-1,5 mot Uruguay.

Frode U la en slu felle for motstanderen som han hoppet rett i. Dermed var lagets første helpoeng innkassert. Torstein fulgte raskt opp, også han med en overbevisende seier. For Torbjørn som vikarierte på 1. bord denne runden gikk det verre. Motstanderen fikk tidlig press og partiet var dessverre tapt for Torbjørn. Eneste positive med dette tapet var i følge Torbjørn at det overskygget hans forrige tap (runde 8 mot Aagard). Torbjørn får nå en hviledag, men stiller nok revansjesugen i siste runde. Andreas fikk i partiet sitt briljere med sine taktiske evner. Partiet endte med tårnsluttspill hvor Andreas hadde to bønder over og selv om motstanderen muligens kunne ha forsvart seg bedre var det vunnet for Andreas. Frode U og Andreas er nå toppscorere med 5 av 7 og 4,5 av 6.

Damelaget gikk tidlig opp i 1-0-ledelse da Silje vant enkelt på 1. bord. Sheila vant få trekk senere og da det så mørkt ut for Ellen tok Erle remis på 4. bord i fordelaktig stilling for å sikre lagseieren. Ellen kjempet tappert, men partiet var dessverre tapt. Sheila er fortsatt lagets toppscorer med imponerende 6 av 8.

Ellers i turneringen begynner det for alvor å spisse seg i toppen. I åpen klasse tapte ledene Russland mot USA. Kina vant stort mot Filippinene og har dermed overtatt tabelltoppen. Kina, Russland, Armenia og USA har alle 15 lagpoeng, men Kina har flest individuelle poeng. Kvinneklassen ledes også av Kina med 16 lagpoeng. Russland følger med 15 og Ukraina, Kazakhstan, Polen og Armenia med 14.

10. og nest siste runde starter som vanlig 14.00. Herrene møter Italia som stiller med supersterke Caruana (2773) på 1. bord. Damene møter Skottland som de bør slå greit.

Kramnik og Grischuk tapte mot henholdsvis Nakamura og Kamsky i 9. runde og Russland rykket dermed ned fra tabelltoppen. Skal russerne heller ikke denne gangen klare å vinne OL selv om de som alltid er favoritter?

Denne 11-åringen er den yngste kapteinen i OL.

Gata Kamsky (2746) bidro sterkt til at USA slo Russland i 9. runde etter å ha beseiret Alexander Grischuk på 2. bord.

Norske Roar Nærheim dømmer i kvinneklassen.

Sympatiske Daniel Fridman (2653) er toppscorer for Tyskland med 6,8 av 8 og ratingprstasjon på 2803.

Erle diskuterer åpningsteori med svenske Angelina Fransson før rundestart.

Reklamer

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s