Runderapport 11

Legg igjen en kommentar

10. september 2012 av ellisivreppen

Herrene avsluttet med seier og damene med tap

Herrene avsluttet med en fin 3-1-seier mot De Forente Arabiske Emirater. Dette ga en 45. plass i turneringen- ni plasser forann forhåndsrangeringen og syv plasser forann forrige OLs norske plassering, da med to stormestre på laget. Siste runde ga seier til Frode U, Torstein og Andreas som har vært bærebjelkene i det norske laget i år. Frode E møtte sterk motstand på 1. bord og hadde muligens remissjanser, men det ble dessverre tap.

Damene avsluttet med tap mot Montenegro. Ellen vant og Sheila spilte remis og Erle og Silje tapte. Damene endte på en 57. plass, 17 plasser bak forhåndsrangeringen. Dette var ingen god turnering for damelaget hvor alle går ned i rating etter turneringen. Damelagets trener Vadims innsats fortjener omtale. Han var en veldig god hjelp for damene og ofret mange timers nattesøvn for at damene skulle være maks forberedt. Dessverre ga ikke Vadims store engasjement og jobb utslag resultatmessig, men dette kan ikke han ta støyten for. Som fast kvinnelandslagstrener er han viktig for satsningen fremover og vi satser på at han i 2014 kan følge et norsk damelag som presterer langt bedre enn i år.

Åpen klasse ble vunnet av Armenia forann Russland og Ukraina. Kvinneklassen ble vunnet av Russland forann Kina og Ukraina.

Siste runde i årets OL er nå ferdigspilt. Neste runde i OL spilles i Tromsø! Sjakklandslaget legger seg nå i hardtrening og er klare for å gjøre tidenes OL-resultat på hjemmebane om to år!

Herrene i aksjon i siste runde.

Frode endte med 3/9 noe som var litt under forventet. 1. bordet i OL er tøft og Frode hadde aldri enkel motstand. Han var også ekstra uheldig med fargefordelingen og fikk svart i flere av partiene mot de aller tøffeste.

Torbjørn fikk ikke spillet helt til å flyte dessverre og endte på 3/8. Men selv om han ikke scoret så mange poeng selv bidro han sterkt til flere av de andre poengene som ble tatt i form av god forberedelseshjelp og åpningsteoretisk kunnskap.

Frode endte med sterke 7/10. Han var supersolid hele turneringen og hadde flere veldig gode partier.

Torstein var en viktig spiller for det norske laget og avsluttet med sterke 6/9 og fin ratingframgang.

Andreas OL-debutere med imponerende 6,5/8! Han ble med dette Norges toppscorer. Her sitter han parat til siste runde.

Det norske laget i Åpen klasse.

Damelaget i aksjon i siste runde.

Silje scoret 5/10 på 1. bord. På tross av god innsats mot veldig sterk motstand ble det dessverre totalt et ratingtap.

Ellen endte med 5.5/10. Selv om hun slo til med en knusende seier i siste runde ble det totalt sett et resultat under forventet.

Sheila ble Damelagets toppscorer med 7,5/10.

Torill preseterte også litt under forventet med 3/7 og ratingprestasjon på 1838. Men Torill hadde stang ut i flere partier og resultatet kunne med stang inn i stedet, ha sett mye bedre ut.

Erle tok noe skuffende 2,5 av 7 med ratingprestasjon på 1599. Men dette var hennes første OL og hun har en lang OL-karriere forann seg hvor hun garantert kommer til å prestere mye bedre.

Det norske damelaget.

Chief Arbiter IA Panagiotis Nikolopoulos.

Den norske troppen samlet.

Armenia vant gull i Åpen klasse. Russland tok sølv og Ukraina bronse.

Russland ble Olympiske mestere i Kvinneklassen med sølv til Kina og bronse til Ukraina.

Både Sverige og Danmark startet turneringen dårlig, men satte begge igang en real sluttspurt. Dette bidro til at de endte på henholdsvis 16. og 18. plass som ga gull og sølv i gruppe B i «Categorie-Prizes.»

Vinner av Euriovision Song Contest 2003, Sertab Erener, stod for underholdningen i avslutningsseremonien. Blir det Alexander Rybak som åpner showet i 2014?

Avslutningsseremonien ble avsluttet av ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort, som presenterte OL 2014.

Reklamer

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s