«Dream Team»

Legg igjen en kommentar

22. april 2013 av Redaktør

Norges Sjakkforbund har tatt ut en satsningsgruppe for barn/ungdom i alderen 12-16 år, bestående av 8 spillere.

Spillerne er Sondre Merkesvik (Bergens), Aryan Tari og Kristian Stuvik Holm (begge Kristiansund), Lars Oskar Hauge og Sebastian Mihajlov  (begge Oslo Schakselskap), Johannes Haug og Johan Salomon (begge Nordstrand) og Johan Sebastian Christiansen (Moss).

Det er tenkt at Dream Team skal være et tredjelag eller i beste fall et andrelag i OL i Tromsø i 2014. De åtte utvalgte er på ingen måte endelig valgt ut og det er flere spillere som banker på døren for å bli en del av dette.

romanov

GM Evgenij Romanov

Dream Team hadde sin første samling i januar 2013 og har hatt to påfølgende samlinger denne våren under ledelse av den russiske GM Evgeny Romanov (2640 i rating pr 1.mai). Romanov har selv vært verdensmester for aldersbestemte spillere to ganger, for 10-åringer og 12-åringer. Dessuten er IM Axel Smith en del av trenerteamet.

Siden første samling og særlig de siste to måneder har noen av spillerne hatt en formidabel utvikling. Dette gjelder spesielt Aryan Tari som tok sitt første GM –napp på Fagernes i påsken, men også Johan Salomon har hatt bemerkelsesverdig fremgang. Dessuten var det oppsiktsvekkende at Sebastian Mihajlov spilte remis på Island mot en så sterk spiller som Ding Liren (2700+) samt at Johannes Haug sensasjonelt vant mot en GM på Fagernes.

Spillerne vil ha nye samlinger til høsten og vi håper at opplegget inspirer både disse spillerne og andre til å satse enda mer på sjakk. Det er EU og landslagssjef Simen Agdestein som er ansvarlig for å velge ut spillere som skal være kvalifisert til dette laget.

Fire fra Dream Team og Magnus Carlsen

Fire fra Dream Team og Magnus Carlsen

Initiativtaker og leder for Dream Team er Aage Georg Sivertsen. Han har det praktiske ansvaret rundt samlingene. Gruppen ønsker å invitere kvalifiserte personligheter som kan gi sultne spillere enda mer energi for å oppnå bedre resultater. Lørdag 20.april holdt den verdenskjente polfarer Erling Kagge et fantastisk foredrag for Dream Team om sine ekspedisjoner. Det er den daglige treningen, de lokale klubbene og de mange turneringene som er den viktigste brikke for fremgang. Likevel kan et Dream Team gi et løft og være til inspirasjon for både spillere, foreldre og de lokale klubber.

Aage Georg Sivertsen

Reklame

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: