Andreas Moen

Legg igjen en kommentar

andreas-moenAllerede fra jeg var 6 år tok pappa meg med på NM hvert år. Et av mine første barndomsminner er fra da jeg som 3-4 åring klatrer oppå en sovende far med et sjakkbrett.

Flere år senere, kanskje til 8-årsdagen, fikk jeg en liten sjakkcomputer som jeg pleide å ha med meg i sengen. Visstnok kunne man regelmessig høre «beep-beep» fra soverommet. I løpet av et halvt år slo jeg den lille nybegynnermaskinen på alle nivåer og gikk lei den. Men sjakkinteressen var vekket for alvor.

I årene 9-13 ble det mye sjakk. Påskene ble brukt til turneringer på Gausdal Høyfjellshotell, en vanlig helg bestod i å reise på Grand Prix-turneringer, og jeg var ofte med i Oslo Schakselskap, der pappa regelmessig var og spilte lynsjakk med eliten.

Senere ble det mindre sjakk, selv om NM, juniormesterskap og seriesjakk alltid var faste innslag.

Da jeg begynte å studere ble sjakken også et sosialt samlingspunkt, til lynsjakk med gode venner og sosiale utenlandsturneringer. Men det var først da studiene var i boks i 2008 at jeg bestemte meg for å studere sjakk mer seriøst. Det har også gitt resultater, og et mål fra 2008 om å bli IM ble nådd i sommer.

Mine største øyeblikk:

1. Førsteplass i NM for Ungdom i Fyllingsdalen 1990 i klassen 10-12 år. Da var jeg yngst i klassen og vant foran en haug av gode konkurrenter.

2. Førsteplass i eldste klasse i Nordisk Mesterskap i 1999 på Gausdal. Jeg begynte med 4 sorte partier og 4/4 etter seier mot blant annet Emanuel Berg og Kjetil Lie. Det var veldig overraskende og gøyal turneringsseier i en periode hvor jeg spilte lite sjakk.

3. Være med på OL i Istanbul i 2012 og i tillegg prestere veldig bra.

 

MoenAndreas_jan09

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Populære emner

Nyeste kommentarer

Redaktør til Studier #24 med Kasparian
Redaktør til Studier #23 med Smyslov
Aryan Tari til Studier #23 med Smyslov
Jon Ludvig til Studier #23 med Smyslov
Redaktør til Studier #22 med Reti