Niina Koskela

Legg igjen en kommentar

koskelaJeg kom til Norge for første gang i 1991. Stikkampen mot Ingrid Dahl etter soneturneringen var spennende. Mitt morsomste minne utenfor sjakkbrettet var da organisatoren tok meg opp til Holmenkollen for å se den flotte utsikten over Oslo.

Jeg kom tilbake til Norge og Gausdal i 1994 for å delta på Heikki Westerinen sin 50-års bursdagsturnering. Det var fint å spille på dette legendariske stedet, men jeg var mest begeistret over remisen mot bursdagsbarnet.

Fra 2010 har jeg spilt for SOSS Selvaagbygg. Vår bronsemedalje i sesongen 2011/12 var gledelig og svært overraskende.

Sjakk har gitt meg mange gode venner, og har brakt meg rundt i verden. Jeg har spilt i New York, Aguascalientes, Norrköping, Batumi, Lahti, Delhi og Manila. Åpne turneringer gir muligheter til å møte spennende motstandere. Jeg er veldig stolt over min remis mot legendariske Lev Psakhis i Andorra 1999. I 2004 møtte jeg en begavet norsk junior i Politiken Cup. Han hadde allerede 2567 rating og brukte mesteparten av sin tid utenfor sjakkbrettet.

carlsen-koskela

Jeg har spilt syv OL, fire lag-EM og har da vunnet en sølv- og en bronsemedalje individuelt. I 2000 deltok jeg som første finne i VM. Min beste sjakkprestasjon er likevel WGM-tittelen. Den ble fullført i Torino-OL i 2006, da jeg i siste runde klarte å vinne mot Jovanka Houska.

Jeg liker veldig godt å spille lange gammeldags turneringer. Jeg har jo startet min karriere under hengepartienes tid. Gjerne ni runder, ni dager og en fridag underveis. Men lynsjakk er like bra. Finland har lange og fine tradisjoner med laglynmesterskap. En gang i året samles omtrent  700 spillere for å bruke en vakker sensommerhelg til lynsjakk.  Jeg har medaljeskuffen full av lynsjakkmedaljer. En sølvmedalje fra laglyn, og 15 gullmedaljer fra finlandsmesterskapet for kvinner.

Jeg er definitivt finsk, men har endret mitt sjakklige statsborgerskap for å kunne representere mitt nye hjemland. Jeg gleder meg til Tromsø-OL, det er en unik mulighet å spille OL på hjemmebane.

soss-2012

Eliteserien 2011/2012: Bronse til SOSS

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s