Om oss

Legg igjen en kommentar

Team Tromsø 2014 er navnet på satsingen frem mot et historisk sjakk-OL på hjemmebane. Startskuddet går i Tromsø den 1. august 2014. Da skal vi være best mulig forberedt, slik at vi leverer meget gode prestasjoner ved brettet.

Sjakk-OL har en kvinneklasse og en åpen klasse (kvinner og menn). Hvert lag består av fem spillere, hvorav fire spiller hver gang. Som vertsnasjon har Norge rett til å delta med minst to lag i hver klasse.

Tempoet på satsingen mot Tromsø 2014 ble skrudd kraftig opp i starten av 2012. Etter den tid har landslagene hatt jevnlige samlinger, med inngående studier av diverse åpninger, egne partier, taktikktrening og adskillig annet. Samlingene ledes av kompetente trenere. En annen del av satsingen er et ønske om å stimulere til økt deltakelse i turneringer på høyt nivå.

Det er Norges Sjakkforbund (ved forbundets eliteutvalg) som tar ut landslagsgruppene. Siste uttak ble foretatt mot slutten av 2012. Uttaket gjelder på ubestemt tid, med andre ord til forbundet ønsker endringer i sammensetningen av gruppene. Mer om spillerne på landslaget, kan du lese i flikene «Kvinnelaget» og «Herrelaget» (som vi for enkelhets skyld kaller laget i åpen klasse).

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s