Rune Djurhuus

Legg igjen en kommentar

Rune DjurhuusJeg tråkket mine barnesjakksko på to skolesjakkurs på Frydenlund skole i Elverum i slutten av 1970-årene før jeg våget å møte opp på en klubbkveld i Elverum sjakklubb i 1980. Jeg var ingen barnestjerne – mitt første ratingtall i juni 1981 var 851 – men jeg hadde hele tiden god framgang i et hyggelig og inkluderende sjakkmiljø i Elverum i regi av Kjell Vålerhaugen og Carl Henrik Amundsen.

I 1985 fikk jeg mitt store gjennombrudd da jeg ble juniornorgesmester 15 år gammel (aldersgrensen for junior er 20 år). I dag er det ikke uvanlig å være mesterspiller 15 år gammel, men dette var før internett, ICC, sjakkmotorer med over 3000 i rating og hundrevis av gode lærebøker i sjakk.

Jeg har konkurrert på høyeste nivå i Norge siden 1986 og jeg ble internasjonal mester i 1989 etter å ha tatt 3 IM-napp i løpet av et halvt år. Høydepunktet i sjakkarrieren min er seieren i EM for juniorer i 1991 (turneringen ble spilt i årsskiftet 1990-91) etter å ha slått Vladimir Kramnik og Hannes Stefansson i de to siste partiene. Jeg ble Norges fjerde stormester i 1996, men etter at jeg begynte som utvikler av søkeprogramvare i Fast Search & Transfer i 1999 (nå Microsoft Development Center Norway), har jeg bare spilt sjakk på hobbybasis.

Min sjakkfilosofi har ikke endret seg mye siden jeg fikk smaken på å vinne sjakkpartier. Jeg elsker å vinne, mens remis føles som tap. Derfor spiller jeg alltid på vinst selv når stillingen skulle tilsi at jeg burde være fornøyd med remis.

Mine tre største sjakkøyeblikk:

  1. Junioreuropamester i Arnhem i Nederland i januar 1991 etter å ha slått en ung Vladimir Kramnik i 25 trekk nest siste runde.
  2. Seieren i 20 trekk som svart mot Edvins Kengis i Gausdal International i 1991.
  3. Juniornorgesmester 15 år gammel i Landsturneringen på Gausdal Høifjellshotell i 1985.

Rune-djurhuus

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s