Torstein Bae

Legg igjen en kommentar

torstein-baeTorstein Bae, født 1979. Internasjonal mester. Tredjeplass i NM for ungdom 1989, klasse U10. Deretter blant de fremste i sin aldersklasse gjennom barndom og ungdom. Bronse i NM 2001, spilte for Norge i OL året etter. Utdannet jurist. President i Norges Sjakkforbund fra 2004 til 2007.

Torsteins topp tre sjakkøyeblikk:

1) Bronse i NM 2001. Landsturneringen 2001 i Kristiansund ble mitt definitive gjennombrudd på norsk elitenivå. Jeg var ikke høyt rangert, men fikk til noen fine partier mot gode spillere, og endte til slutt på tredjeplass. Samtidig tok jeg min første inntegning i tittelen internasjonal mester (IM).

2) Sølv i NM for ungdom 1994. Som 15-åring hadde jeg ca 1700 i rating, to år etter var tallet rundt 2200. En viktig grunn til fremgangen var motivasjonen jeg fikk av andreplassen i NM for ungdom 1994. Det var første gang jeg endte blant de to første og gikk videre til nordisk mesterskap. Der klarte jeg en bronse, hvilket ikke la noen demper på entusiasmen for sjakk.

3) Tiendeplass i Korsvollmesterskapet 1986-87. Høsten 1986 begynte jeg i 1. klasse på Korsvoll skole, og snart også på sjakk hver torsdag kveld med Finn Møller som kyndig lærer. Skolemesterskapet var en liten maraton med alle-mot-alle (40 runder eller noe slikt) utover høsten og våren. Til slutt endte jeg på tiendeplass, og med ekstra premie som beste førsteklassing. Premieutdelingen var på 17. mai.

BaeTorstein_Andorra_juli08

Sjakkturnering i Syden er ikke verst

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s