Aryan Tari

3

Aryan Tari, 2010Da jeg var 5 år gammel, kjøpte faren min et sjakkbrett til min bror som var 8 år gammel. Min far ble nummer 4 i U12 i Teheran, men når det ble revolusjon i Iran ble det forbudt å spille sjakk.

Dermed var det ferdig med hans sjakk-karriere. Pappa begynte å lære min bror sjakk ettersom han fikk et sjakkbrett. Jeg satt alltid og så på og syntes at det var interessant når faren min og broren min spilte sjakk sammen.

Jeg begynte å lære trekkene. Det var da jeg begynte i Kampen sjakklubb i Stavanger, samtidig som jeg gikk til Jåtten sjakklubb en dag i uken og hadde trening med Håvard Løvik. Jeg gikk også en gang i uken til Kampen sjakklubb med Per Blikra som trener. Så jeg gikk altså to ganger i uken og trente sjakk sammen med min bror. En dag på Kampen og en dag på Jåtten. Mitt mål var å slå broren min.

Jeg begynte også å spille mye BGPer i Stavanger. Min første turnering spilte jeg i nybegynnerklassen i en BGP hvor jeg kom på 4. plass. Som var stort for meg.
Jeg begynte også hjemme å se litt på sjakk på PCen og spilte mye lynsjakk på nettet. Det var da jeg var seks år gammel at jeg endelig slo min bror i sjakk. Det var da jeg begynte å få taket på han, og slå han regelmessig. Ettersom jeg hadde mer interesse og var mer ivrig enn han. Da bestemte min bror seg for å slutte med sjakk, fordi han ble slått av meg. En annen grunn var også at han ikke hadde så mye interesse for sjakk som jeg hadde.

Jeg begynte etterhvert å spille klubbturnering en gang i uken i Tjensvoll sjakklubb. Her fikk jeg min første rating på 688. Samme året spilte jeg mitt første NM (Landsturnering) i Sandnes i 2005, hvor jeg tok 4,5 poeng av 9 mulige i klassen miniputt (U11).

Da jeg var syv år gammel, flyttet vi fra Stavanger fra Asker. Så begynte jeg i Asker sjakklubb. Jeg spilte klubbturnering en gang i uken i klubben. Jeg trivdes godt i Asker med mange hyggelige folk som støttet meg.

Samme året så spilte jeg mitt første NM i Bergen i 2006. Her var jeg syv år og stilte i ni års-klassen. Det var egentlig her mitt største sjakk-øyeblikk kom. Talentet mitt viste seg fram. Jeg tok hele 7 av 7 mulige og var overlegen i en klasse som var to år eldre. Det var her det store begynte for meg.

5-aryan-tariJeg begynte å trene mye sjakk hjemme, og jeg spilte mye turneringer og GP turneringer. Jeg fikk også min første personlige trener som var Øystein B. Fossum, som kom til meg to ganger i uken og trente meg.

Året etter da jeg var 8 år gammel spilte jeg NM for ungdom i Fredrikstad i 2007. Her vant jeg NM igjen. Denne gang med 6/7 mulige poeng. Nå hadde jeg også fått meg 1300 i rating.

Året etter dette spilte jeg min andre landsturnering som var i Tønsberg i 2008. Her kom jeg på andre plass i klassen Lilleputt med 6-7 poeng av 9 mulige, noe jeg var fornøyd med. Samme året spilte jeg NM for ungdom i Tromsø i 2008. Her vant jeg klassen U10 med 6,5/7 mulige poeng og kvalifiserte meg også til mitt første Nordisk for ungdom.

I 2009 var det tid for Nordisk, og her kom jeg på andre plass i klasse U11 etter stikkamp i lynsjakk mot en svensk spiller som hadde lik kvalitetspoeng som meg. Denne stikkampen vant jeg 2-0. Samme året spilte jeg mitt første VM i Vietnam i klassen U10 i 2008 som var en veldig stor opplevelse for meg. Her kom jeg på en niende plass som jeg var utrolig fornøyd med.

Siden har jeg bare spilt mye turneringer og trent mye sjakk. Jeg har også gått stort sett opp i rating. Noe av det som jeg har likt best med sjakk er at det er gøy, og en fin hobby å ha synes jeg. Samtidig så har man alle reisene og turene man drar på med sjakken, noe som har vært en utrolig stor opplevelse.

Mine topp fire sjakkøyeblikk:

1. NM for ungdom i 2006 i Bergen, hvor jeg tok 7/7 mulige når jeg var bare syv år gammel og spilte i ni års-klassen.

2. Min største sjakkprestasjon må ha vært VM i 2010 som var i Hellas. Her var jeg 11 år gammel og spilte i 12 års-klassen.
Her tok jeg en utrolig sterk 5. plass og en fin prestasjon med 8/11 poeng. Jeg var heller ikke langt unna å vinne klassen.

3. Jeg vant Nordisk for ungdom i Oslo i 2011 som 11-åring, da spilte jeg i U13 og fikk 6,5/7 poeng. Dette var stort for meg

4. Europacupen for klubblag i 2011 var veldig stort for meg å være med på med laget til Asker. Her møtte jeg sterke spillere og hadde en veldig fin opplevelse. Spesielt første runde, hvor vi møtte vinnerlaget St Petersburg. Her møtte jeg også den sterkeste spiller jeg har spilt mot: Vadim Zvjaginsev, 2666.

Aryan-Tari

Aryan Tari, Gibraltar 2008

3 tanker om “Aryan Tari

  1. Ali Azadkhah sier:

    Gratulerer Aryan! Lykke til!

  2. Farhad Shakibaii sier:

    Hei Aryan !

    som sjakklærer for barn og ungdom er berørt av din utvikling i din lave alder! Selv har hatt spillere som har komet langt ……….masse lykke til fra meg og gleder meg se deg på toppen i sjakkverden Aryan!

    Med venlig hilsen Farhad

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s