Runderapport 1

3

29. august 2012 av ellisivreppen

Perfekt start!

Det ble en perfekt start for de norske lagene med full pott! Herrene slo Bermuda 4-0 og damene slo Tyrkia 3 4-0.

Herrelaget ledet 2-0 straks etter rundestart da motstanderne til Torbjørn og Frode U ikke møtte opp. Visstnok ble de stanset på flyplassen i Istanbul med visumproblemer. De landet i går ettermiddag, men selv etter å ha tilbragt hele natten på flyplassen har de fortsatt ikke fått slippe inn.

Torstein og Frode E fikk motstandere, men ikke så mye motstand. Torstein vant raskt bonde og siden kvalitet og kunne enkelt innkassere helpoenget. Frodes motstander spilte aggressivt og ofret offiser, men gjorde lite for å få noe kompensasjon for offeret og ble i praksis stående ren offiser under. På et tidspunkt presterte han å miste brillene sine ned på brettet slik at samtlige brikker ramlet. En litt oppgitt Frode stilte raskt opp sine egne brikker, mens motstanderen brukte enormt lang tid på å huske hvor resten av brikkene hadde stått.

Damene møtte muligens kvinneklassens søteste lag bestående av fire 9-åringer i matchende blomstrete kjoler. De norske damene hadde full kontroll og vant tidlig offiserer og tårn.

Dagens største utfordring for de norske lagene var å komme seg inn i spillelokalet. Sikkerhetskontrollen inn til spillelokalet er strengere enn sikkerhetskontrollen du må gjennom for å slippe inn i USA. Arrangøren har sørget for kun å ha en dør inn til spillelokalet som alle må gjennom før man kommer til sikkerhetskontrollen, og da denne døren åpnet først en halvtime før rundestart var det ikke veldig overraskende at det totale kaos oppstod da 2000 mennesker skulle inn samme dør på under en halvtime. Hadde zero tolerance- regelen blitt etterfulgt i denne runden hadde nærmere halvparten av spillerne tapt partiet. Ca en halvtime etter oppsatt rundetid kunne omsider runden starte. Turneringslederen sørget allikevel for å minne om zero tolerance- regelen i åpningstalen. Denne regelen gjelder tydeligvis ikke for arrangørene.

I morgen møter herrelaget Australia og damelaget Spania. Tvi, tvi! Rundestart er 15.00 lokal tid (14.00 norsk) og partiene sendes live her.

Køen inn til spillelokalet fem min før rundestart

En fornøyd kaptein

God stemning på Damelaget

Herrelaget er klare for rundestart

3 tanker om “Runderapport 1

  1. Eilif Odde sier:

    Hvem var det Norge spilte mot?

    Eilif Odde

    • Jon Ludvig sier:

      Herrelaget spilte mot Bermuda, mens damelaget spilte mot Tyrkias tredjelag, som de mener vil utgjøre et slagkraftig mannskap i 2023, derav navnet Tyrkia 2023.

  2. Tarjei sier:

    Det står helt først i innlegget, Eilif!

Kommentarer